Zakelijke profielfoto

Een zakelijke profielfoto heeft iedere ondernemer nodig. In deze tijdperk worden er veel foto’s gebruikt en gaan ook veel zaken digitaal. Een zakelijke profielfoto is dan ook normaal geworden. Deze foto zal ook voor verschillende doelen gebruikt worden en er zal ook vaak genoeg om deze foto gevraagd worden. daarom is het van belang, dat deze foto er netjes uitziet, op de juiste manier genomen wordt en ook op de persoon lijkt. Veel mensen weten alleen niet precies hoe deze foto genomen moet worden en wat de eisen zijn. Daarom is het handig, om daarvan op de hoogte te zijn.

Deze profielfoto wordt vaak vergeleken met een pasfoto. Alleen is een pasfoto natuurlijk niet altijd zakelijk. Zodra dat wel het geval is, zou het mogelijk kunnen zijn om deze te gebruiken. Dat wordt vaak alleen niet aangeraden. Dat komt omdat pasfoto’s vaak toch minder zakelijk zijn dan een zakelijke profielfoto. Ook is het formaat van pasfoto’s vaak klein. Wanneer deze foto’s vergroot worden, zal het er heel vaag uit zien. Dat is ook minder professioneel natuurlijk. Daarom is het toch beter om deze foto apart te maken.

Zakelijke profielfoto

 

Waarom en hoe een zakelijke profielfoto?

Waarom nou een speciale zakelijke foto? Dit kan verschillende redenen hebben. Eén ding is zeker, het is belangrijk voor de carrière. Er zal vaak om deze foto gevraagd worden. Het is zelfs zo normaal en belangrijk geworden, dat er vaak niet eens meer om gevraagd wordt. Veel zakelijke partners en bedrijven gaan er al vanuit, dat je deze foto meestuurt of zichtbaar stelt. Daarom moet het niet onderschat worden, hoe belangrijk deze foto daadwerkelijk is.

Een zakelijke profielfoto kan gebruikt worden voor, zakelijke online profielen (zoals bijvoorbeeld LinkedIn), de website van een organisatie, Curriculum Vitae, presentaties, werkstukken, projecten etc. Die ene zakelijke foto kan dus voor heel veel doelen gebruikt worden. Daarom is het dus belangrijk, dat deze foto er goed en professioneel uitziet. De volgende dingen zijn vereist voor deze zakelijke profielfoto: nette zakelijke kleding, neutraal gezicht (niet te veel make-up), geen of simpele (kleine) sieraden, een net kapsel, een neutrale blik, een nette simpele (het liefst witte) achtergrond, goed licht en het is belangrijk dat je duidelijk te zien bent op de foto.

Veel mensen vinden dit gedeelte niet lastig, maar het maken van de foto zelf. Het is namelijk wel belangrijk, dat de foto op een nette en professionele manier genomen is. Daarom is het voor de mensen die dat niet kunnen, belangrijk dat zij dan langs een specialist gaan. Dan is het verzekerd dat de foto er goed uit komt te zien. Ook kan deze specialist meer tips geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *