Wat doet een jongerencoach precies?

De jongerencoach is iemand die jongeren met problemen helpt. Er zijn in Nederland natuurlijk veel jongeren. Een groot gedeelte hiervan heeft een grote behoefte aan hulp. Een jongerencoach is een coach die speciaal opgeleid is om jongeren te helpen. Deze coaches zijn vaak erg goed met jongeren en doen er alles aan om ze te helpen. Jongeren hebben vaak de behoefte om te praten met volwassenen die hen kunnen helpen. Het is dan van groot belang dat de jongeren niet veroordeeld worden door de volwassene. Een coach weet precies hoe hij of zij jongeren kan helpen zonder te oordelen.

Wat voor jongeren hebben baat bij een jongerencoach?

In principe kan vrijwel elke jongere wel de hulp van een jongerencoach gebruiken. Bij jongeren met problemen is het al helemaal van groot belang dat ze op de juiste manier geholpen worden. De jongerencoach helpt jongeren om een plezierig bestaan te leiden. Zo wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de toekomst van de jongeren. De jongeren moeten uiteindelijk goed kunnen functioneren in de samenleving. Hier is soms begeleiding bij nodig. Veel mensen lopen in hun jeugd nou eenmaal tegen problemen aan. Als de jongeren hier met niemand over kunnen praten, dan ontstaat er een probleem.

Jongeren met verslavingen, maar ook jongeren met psychische problemen, kunnen veel baat hebben bij een jongerencoach. Deze jongeren hebben vaak extra begeleiding nodig. Veel jongeren maken fouten waardoor ze in de criminaliteit belanden. Dan is het belangrijk dat zo’n jongere hulp krijgt en niet levenslang de juiste fouten blijft maken. Er is vaak hulp nodig om de jongeren op het rechte pad te krijgen. Ook dit is iets waarbij de jongerencoach kan helpen.

Een jongerencoach in de wijk

Vaak wordt er ook door de gemeente een jongerencoach aangesteld. Deze coach helpt probleemjongeren in de wijk. Op deze manier worden problemen met jongeren zoveel mogelijk voorkomen. Vooral in wijken met hangjongeren die overlast veroorzaken wordt deze veel oplossing gebruikt. De jongerencoach helpt dan om de oorzaak aan te pakken. Vaak ontstaan deze problemen doordat de jongeren thuis bijvoorbeeld niet voldoende communiceren. Samen met de ouders wordt er dan vaak besproken hoe de jongeren het beste geholpen kunnen worden. De jongeren kunnen op allerlei verschillende manieren geholpen worden. Een jongerencoach biedt een oplossing op maat, er wordt naar een individueel persoon gekeken hoe hij het beste geholpen kan worden. Dit is natuurlijk de beste aanpak.

Lees meer over leuk leuren…

 

Leuk leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *