Rijles

Rijles

Je bent inmiddels ouder dan 16.5 en dus mag je beginnen met je rijbewijs, deze regel is nu ongeveer 2 jaar actief. Eerst was het namelijk zo dat je pas vanaf je 18e rijlessen mocht nemen maar dat is nu dus veranderd naar 16.5 jaar oud. Als je om je heen kijkt in je directe omgeving zie je dat waarschijnlijk veel vrienden en vriendinnen ook aan een rijles zijn begonnen en misschien wil jij dat ook wel heel erg graag. Het grootste probleem wat je vaak hoort is dat het moeilijk te financieren is. Daarom hoor je steeds vaker van ouders dat ze het rijbewijs van hun kind willen betalen mits ze niet gaan roken of drinken voor hun 18e. Vaak is dit al motivatie genoeg om je rijbewijs te halen. Zelf je rijbewijs betalen als je 16, 17 of 18 jaar bent is erg lastig want een rijbewijs halen is erg duur.

 

Rijlessen

 

Bij een rijles is het natuurlijk de bedoeling dat je leert om te kunnen rijden, het voertuig besturen is maar dit hoeft nog niet te betekenen dat dit het enige is wat je leert tijdens een rijles. Je leert namelijk ook hoe je moet schakelen, de benodigde kennis over de auto en natuurlijk je theorie examen halen is erg belangrijk. Je rijbewijs halen van een auto valt onder categorie B, dit wordt onder andere de rijopleiding genoemd en verkeersopleiding. Deze opleidingen worden alleen door rijscholen aangeboden en is nergens anders beschikbaar. De opleiding bestaat uit twee delen, je theorie examen en praktijk examen. Na een aantal lessen moet je je theorie gehaald hebben wil je deelnemen aan je tussentijdse toets. De tussentijdse toets helpt jou bij je praktijkexamen want hier hoef je dan geen bijzondere verrichtingen te verrichten, dit houdt in dat je niet hoeft in te parkeren etc. Voor veel mensen kan dit erg handig zijn want de stress tijdens een examen kan erg onprettig zijn tijdens het rijden wat ervoor kan zorgen dat je onnodige fouten gaat maken die normaal nooit voorkomen.

 

Tijdens een rijles leer je dus van alles maar het gaat er vooral om dat je leert rijden en anticiperen op andere weggebruikers, het is dus belangrijk dat je alle verkeersregels weet wat je bij je theorie toets moet leren. Echter is het niet zo dat als je je theorie hebt gehaald dat je dan gelijk beter kan rijden, je moet het nog altijd in de praktijk kunnen toepassen wat soms nog wel is heel anders wilt uitpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *