Erfbelasting Hilversum is een vreemde aangelegenheid

Erfbelasting HilversumJe hebt iets gekregen van iemand die je dierbaar was en dit koester je waarschijnlijk enorm. Echter zal er over deze dingen erfbelasting moeten worden betaald. Erfbelasting kun je direct betalen via een erfbelasting aangifte formulier op de website van de belastingdienst. Echter kan het moeilijk zijn om te bepalen hoeveel je erfenis nou waard is. Want niet iedereen erft geld in contante of via de bank. Het kan namelijk zijn dat je een huis erft, een auto of zelfs een onderneming. Hoe werkt dat dan? Hoe zit het met erfbelasting?

Wat voor een erfbelasting moet ik betalen?

Dat hangt helemaal af van het soort product dat je geërfd hebt. Erft u een huis of garage, dan moet je de WOZ waarde op 1 januari berekenen en die aangeven bij de fiscus. Mocht het nou zo zijn dat de WOZ-waarde het jaar na het overlijden veel lager is, kun je bezwaar indienen. Dit moet dan echter binnen 6 maanden.

Wanneer je bijvoorbeeld aandelen of effecten erft zal hier ook erfbelasting over moeten worden betaald. Hierbij moet je uitgaan van de waarde op de dag van het overlijden. Hierover betaalt u vervolgens erfbelasting. Zo zijn er nog vele mogelijkheden en soorten erfbelasting. Je kunt de verschillende soorten erfbelasting en de waarde berekeningen vinden via de website van de belastingdienst en hier zullen ze je alle informatie geven die je nodig hebt.

Waar betaal ik erfbelasting?

Je kunt erfbelasting betalen via de website van de belastingdienst. Daar kun je namelijk een aangifte formulier vinden die helemaal ingevuld dient te worden. Ook bieden de omliggende pagina’s alle nodige informatie over erfbelasting en hoe je de waarde kunt bepalen. Mochten er verdere vragen zijn, kun je altijd kiezen om met de belastingdienst te bellen of via de website een vraag te stellen. De erfbelasting dient zo snel mogelijk te worden aangegeven, zodat de fiscus zo snel mogelijk kan cashen. Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de erfbelasting of bezwaar willen maken, dan kun je dit via de website doen of bellen met de belastingtelefoon. Echter kan het goedkoper zijn om de erfbelasting gewoon te betalen dan om urenlang in de wacht te zitten bij de belastingtelefoon. Dus in die gevallen kunt u beter de erfbelasting betalen. Het betalen van de erfbelasting kan via het rekeningnummer van de belastingdienst onder vermelden van de code die hiervoor van toepassing is. Hiervoor kunt u bij het aangifte formulier terecht. Mocht het zo zijn dat u geen erfbelasting wilt betalen, kunt u bezwaar maken en contact opnemen met de fiscus. Ook als er onduidelijkheden zijn wat betreft de erfbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *