een workshop schrijven!

Veel mensen denken dat het noodzakelijk is goed Engels te kunnen spreken en schrijven. Dit klopt, Engels is belangrijk. Maar men vergist zich vaak in het feit dat het beheersen van de Nederlandse taal minstens net zo belangrijk is. Mondelinge en schriftelijke communicatie onderling moet wel op een goede manier gebeuren. Als je gebrekkig Nederlands spreekt en slordig schrijft staat het ten eerste onprofessioneel en ten tweede doet het afbreuk aan je geloofwaardigheid. Correct gebruik van de taal is de basis voor een goede indruk op het eerste gezicht.


Wil jij je taalgebruik verbeteren op schriftelijk niveau? Doe dan een schrijfworkshop!


Bij een Workshop Schrijven leer je allerlei verschillende dingen. Denk hierbij aan correcte spelling, juiste zinsopbouw, gebruik van interpunctie en gebruik van synoniemen zodat je berichten, e-mails of brieven op een prettige en gemakkelijke manier gelezen en begrepen kunnen worden. Het is namelijk niet fijn als je een bericht krijgt vol met spelfouten, weinig of slecht gebruik van interpunctie en andere fouten. Hierdoor lees je een tekst niet snel en gemakkelijk door, maar moet je het eerst als het ware ontcijferen en eigenlijk onnodig moeite doen. Daar heeft niemand zin in. Zorg er daarom voor dat je de taal beheerst! Daar help je niet alleen jezelf mee maar ook anderen.

Bij een Workshop Schrijven leer je wijze woorden te gebruiken. Naast het gebruik van dure woorden leer je ook kwalitatieve teksten te schrijven met een correcte zinsbouw en juist gebruik van de regels. Aan het einde van de cursus ben je in staat om op een professionele wijze berichten op te stellen zonder grammaticale fouten en correct gebruik van de regels. Dit is erg belangrijk om gewaardeerd te worden in de samenleving en gelijkwaardig behandeld te worden door iedereen. Er worden namelijk keuzes gemaakt en een beeld gecreƫerd van mensen gebaseerd op iemand zijn of haar eerste indruk. Door op een goede manier te kunnen communiceren, zowel mondeling en schriftelijk, laat je een goede eerste indruk achter en heb je altijd een streepje voor op mensen die gebrekkig taalgebruik vertonen.

Een voorbeeld waar je dit veel terugziet is bij sollicitatiegesprekken. Vaak schrijf je een brief met je motivatie naar een bedrijf en je CV. Als dit vol staat met fouten laat je al een verkeerde indruk achter. Als dit goed is, heb je een grotere kans om op gesprek gevraagd te worden. Als je op gesprek mag komen moeten je mondelinge vaardigheden uiteraard ook goed zijn. Als deze beide goed zijn heb je vaak een streepje voor doordat je een goede indruk achterlaat. Een Workshop Schrijven kan dan de eerste stap zijn naar jouw baan en dus naar succes!
Wil jij jouw schriftelijk taalgebruik verbeteren? Neem dan een Workshop Schrijven en leer wijze woorden en correct gebruik van de schrijfregels.

Workshop schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *